Tromeđa VI br.7

88260 Čitluk, BiH.

Kontakt telefon

+387 36 653 450

}

Pon. - Pet. 8:00 - 18:00

Subota 8:00 - 14:00

Tromeđa VI br 7.

88260 Čitluk, BiH

Kontakt telefon

+387 36 653 450

Charisma – najbolje ocijenjena Žilavka

Ocjenjivanje kvalitete vina na Sajmu Mostar predstavlja jednu od najrelevantnijih manifestacija ovog karaktera na prostorima Bosne i Hercegovine.

Višečlano međunarodno povjerenstvo, sastavljeno od vrhunskih enologa i predvođeno prof. dr. Bernardom Kozinom, ocjenjivalo je osamdeset uzoraka crnih i bijelih vina pristiglih iz Hercegovine, ali i cijele regije. Vina su ocjenjivana po grupama, metodom 100 pozitivnih bodova.

Da bi neko vino osvojilo zlatno odličje i bilo svrstano u kategoriju vrhunskih, moralo je dobiti minimalno 82 boda. Također, to vino morala je krasiti neupitna čistoća u mirisu, kakvoća u okusu i u općem dojmu.

Ocjenjivanje vina je bilo u više kategorija, a posebno zanimljivo je bilo ocjenjivanje kvalitete vina hercegovačkih autohtonih sorti Žilavke i Blatine, gdje je u izrazito jakoj konkurenciji vino Žilavka Charisma, vinarije Hercegovina produkt, najbolje ocijenjeno vino iz grupe vina Žilavka na ovogodišnjem sajmu.

Treba istaknuti da vinarija Hercegovina produkt u zadnjih desetak godina konstantno na svim domaćim ali i svjetskim vinskim izložbama, gdje sudjeluje, osvaja medalje. Posebno treba istaknuti najcjenjenija svjetska natjecanja “Decanter WWA“ i „International Wine Challenge“, gdje su vina Hercegovina Produkt osvojili mnoštvo medalja, što dovoljno govori o njihovoj vrhunskoj kvaliteti!

Kontaktirajte nas

12 + 5 =