Tromeđa VI br.7

88260 Čitluk, BiH.

Kontakt telefon

+387 36 653 450

}

Pon. - Pet. 8:00 - 18:00

Subota 8:00 - 14:00

Tromeđa VI br 7.

88260 Čitluk, BiH

Kontakt telefon

+387 36 653 450

Veliki uspjeh HP vina na DWWA

Na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu vinarija Hercegovina Produkt osvojila je čak 4 nagrade , među kojima je svakako najznačajnija srebrena medalja za Žilavku ”Zlatna Dolina 2015”

Decanter World Wine Awards je najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se svake godine u organizaciji čuvenog magazina Decanter održava u Londonu. Karakterizira ga rigorozno suđenje i strog proces ocjenjivanja vina, te kako je sam predsjednik DWWA Steven Spurrier rekao: „Naši standardi su visoki, pa su i naša očekivanja. Mi nagrađujemo samo vina u koje potrošači mogu imati najveće povjerenje.”

Ove godine 244 najboljih svjetskih sudaca ocjenjivali su 16000 tisuća visokokvalitetnih vina iz cijeloga svijeta. U izrazito jakoj svjetskoj konkurenciji ovog prestižnog natjecanja vinarija Hercegovina Produkt ima čak četiri nagrađena vina što je još jedan dokaz da Hercegovina ima vina koja se sa kvalitetom mogu nositi sa najkvalitetnijim vinima svijeta.

Kontaktirajte nas

12 + 3 =

Vrhunsko bijelo suho vino „Žilavka Zlatna Dolina 2015“ koje potječe s izdvojenih položaja u mostarskom vinogorju nagrađeno je sa srebrenom medaljom sa čak 90 osvojenih bodova što je jedan od najvećih uspjeha hercegovačkog vinarstva na navedenom ocjenjivanju. Stručnjaci su prepoznali i nagradili vino snažnog karaktera i pitkosti kojeg krasi zelenkasto žuta boja, lijepa i nježna sortna aroma te bogat i pun okus.

Vrhunska vina „Charisma Žilavka 2015“(89 bodova) i „Blatina Zlatna Dolina 2012“(86 bodova) vinarije Hercegovina Produkt osvojila su brončanu medalju, a vino „Charisma Blatina 2014“ (85 bodova) dobilo je preporuku te također postigli izrazito velik uspjeh na ovom prestižnom natjecanju u jako velikoj konkurenciji. O kako visokim kriterijima se radi na navedenom ocjenjivanju govori podatak da bi sva nagrađena vina sa osvojenim brojem bodova na svim domaćim i regionalnim natjecanjima osvojili zlatne medalje.

Ove nagrade su samo još jedna u nizu potvrda vrhunske kvalitete vina vinarije Hercegovina Produkt koja se suvremenom proizvodnjom počinje baviti 1995. godine. Kapaciteti su kroz godine rasli i trenutni su 30 000 hl u proizvodnji vina i voćnih rakija. Vinarija Hercegovina Produkt u procesu proizvodnje koristi najsuvremenija tehnološka rješenja, a rezultat toga je vrhunska kvaliteta proizvoda prepoznata od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka ali i potrošača.

Posebno smo ponosni što su nagrade osvojile naše autohtone sorte Žilavka i Blatina i ovaj veliki uspjeh vinarije Hercegovina Produkt je doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete autohtonih hercegovačkih vina Žilavke i Blatine i brandiranju Bosne i Hercegovine kao vinske zemlje. Naši potrošači već mogu uživati u ovim vinima jer se nagrađena vina nalaze u restoranima i maloprodajnim objektima diljem BiH.